sobota 19. dubna 2014

Špicovní závin

Receptů na závin z kynutého těsta je nespočet. Já zveřejňuju jeden osvědčený a opravdu dobrý. Hodím sem i ingredience na makovou náplň. Samozřejmě je možné zabalit do něj cokoli. Od tvarohu až po ovesné vločky se skořicí.

Těsto:
  • 50 dkg polohrubé mouky
  • vanilkový cukr
  • 7 dkg másla
  • 1 vejce
  • 2 dkg droždí
  •  špetka soli
  • 250 ml mléka
  • citronová kůra
Náplň:
  • 15 dkg máku čerstvě mletého
  • 125 ml mléka
  • 4 dkg cukru
  • vanilkový cukr
  • 2 dkg másla
  • citronová kůra
  • skořice
Postup je klasický - kvásek, těsto, kynutí. Mezitím nějaké mletí máku. Zavinutí, potření vejcem. V troubě se to nechá při 180°C do té doby, dokud to není hotové.

Dobrou chuť!






Žádné komentáře:

Okomentovat