neděle 11. ledna 2015

Plechovkové kuře

Už nějakou dobu jsem koketoval s myšlenkou vyzkoušení plechovkového kuřete. Uvedu recept a několik obrázků.

Ingredience:
  •  kuře o hmotnosti asi 1,5kg
  • plechovka piva
  • 1 navršená lžička fenyklových semínek
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 navršená lžička hnědého cukru
  • 1 lžička chilli prášku
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
Postup:
Nejdříve vytáhneme kuře z lednice. Asi 30 minut před samotným pečením. Pak v hmoždíři rozdrtíme fenykl a kmín, přidáme ostatní koření a olej. Omyté a osušené kuře dobře potřeme ze všech stran marinádou. Odlejeme část piva z plechovky (asi 1/3) a kuře na ni "napíchnem" (viz Obr. 1). Pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, 70-90 minut. Pak jej po vytažení z trouby ještě na chvíli přikryjem alobalem, ať dojde. Podávat můžete s čímkoli. Je to dobré, jen by mě zajímalo, kolik škodlivin z plechovky vstoupí při pečení do kuřete. Každý den bych tohle kuře asi radši nejedl...

Obrazová dokumentace:
Obr. 1 - Před pečením

Obr 2. - Po pečení

Žádné komentáře:

Okomentovat