Ingredience:
- kuře o hmotnosti asi 1,5kg
- plechovka piva
- 1 navršená lžička fenyklových semínek
- 1 lžička celého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 navršená lžička hnědého cukru
- 1 lžička chilli prášku
- sůl
- pepř
- 3 lžíce olivového oleje
Nejdříve vytáhneme kuře z lednice. Asi 30 minut před samotným pečením. Pak v hmoždíři rozdrtíme fenykl a kmín, přidáme ostatní koření a olej. Omyté a osušené kuře dobře potřeme ze všech stran marinádou. Odlejeme část piva z plechovky (asi 1/3) a kuře na ni "napíchnem" (viz Obr. 1). Pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, 70-90 minut. Pak jej po vytažení z trouby ještě na chvíli přikryjem alobalem, ať dojde. Podávat můžete s čímkoli. Je to dobré, jen by mě zajímalo, kolik škodlivin z plechovky vstoupí při pečení do kuřete. Každý den bych tohle kuře asi radši nejedl...
Obrazová dokumentace:
Obr. 1 - Před pečením |
Obr 2. - Po pečení |
Žádné komentáře:
Okomentovat