sobota 9. června 2012

expedice Tatry

Před nějakým časem jsme s Paců vymysleli výlet na jeden z nejvyšších vrcholů Vysokých Tater - Rysy (2499 m n.m.). Všecko bylo naplánované, ale den před výjezdem jsme zjistili, že chodník na Rysy se otevírá až 15.června. Nezbylo než zvolit alternativní cíl.
Prst dopadl na Ostravici. Poblíž se nachází Lysá hora (1323 m n.m.) a Smrk (1276 m n. m.). Chtěli jsme se podívat jak to tam vypadá, abychom nebyli překvapeni až tam pujdeme na podzim Beskydsků sedmičku.
Vyjelo se z Brodu. V kotároch za Vsetínem začal Pacův Ford zlobit. Přestal táhnůt a z motoru se ozývaly prapodivné zvuky. Naštěstí jsme stihli dojet do Rožnova pod Radhoštěm a najít otevřený autoservis (projeli jsme tři). Při startování se autu moc naskočit nechtělo a když motor běžel, tak z výfuku šel stejně hustý bílý dým. Po dvou hodinách čekání přišel vstřícný automechanik a řekl nám, že je odvařené turbo a že s tím nic neudělá. Nabídl nám, že nás vezne do Brodu aj s autem. Odpoledne jsme se vrátili domů naplněni zážitky. S Alcháčem jsme se shodli, že bychom takové výlety měli dělat častěji.



Žádné komentáře:

Okomentovat