Čert je oblíbený míchaný alkoholický nápoj, který se skládá z dílu rumu na díl griotky. Když jsme ho onehdy popíjali, padla řeč na zajímavý způsob přípravy. Spočívala by v namíchaní čerta bez zašpinění třetí lahve lahve. Prostě bychom přelili do lavhe s griotkou pouze tolik rumu, kolik se tam vleze (nevím kolik nechávají výrobci lihovin v lahvi volného místa, počítali jsme s 0,02 l). A pak bychom jen přelévali z lahve do lahve dokud by nebyl poměr nápoje zhruba půl napůl.
Za předpokladu dokonalého smísení tekutin po každém přelití by bylo potřeba zhruba 50 cyklů, přehledně to zobrazují grafy a tabulky v souboru. Vše zpracováno v prostředí excel oddělením bytových slévačů. Správnost výsledku byla ověřena v MatLabu. Výsledkem je kromě grafů jedno zabité odpoledne a procvičení elementárního programování.
Žádné komentáře:
Okomentovat